Hur startade allt?
Efter en lång tid inom mediabranschen kände jag att jag ville skapa något eget, något mer. År 2016 sedan medverkade jag i programmet En natt på slottet (ett medium-program på kanal 7). Mediumet sa då att hon såg mig som möbeldesigner om några år. Ett frö växte inom mig och några månader senare hade jag signat upp mig på en kvällskurs inom just möbeldesign på Beckmans.

Hur jobbar du och vart hittar du inspiration?
Jag jobbar i både fysiskt med riktiga material och i 3D-program. Jag blir inspirerad till nya idéer varje dag, det kan vara att jag ser en struktur på en servett eller en vattenfläck som är formad på ett speciellt sätt. Jag fotar allt och lägger in det i en mapp som jag sedan plockar upp när jag ska sätta igång och göra något nytt.

Hur blir en design till?
Det är väldigt olika, men just betongkrukorna kom till för två somrar sedan då jag jobbade mycket i betong, och jag började experimentera med olika material. Jag såg ett altantak i plast och kände – JA! Jag bockade sedan till en plåt som jag fäste på framsidan.

Det här korrugerade mönstret blev sedan ett signum för min första kollektion. Jag tycker det är väldigt roligt att jag blivit inspirerad av något så oglammigt som ett altantak.

Ellen Bergström